EIFFEL PALACE IRODAHÁZ

2014
Az épület 1893-94-ben épült Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján. Megrendelők a Légrády testvérek voltak, épületük nem csak a Pesti Hírlap hivatalos helyiségeit, hanem több bérlakást – többek között a tulajdonosok lakásait is – magában foglalta. A későbbi sikeres építészpárosnak ez volt az első jelentős megvalósult épülete Budapesten.

KÖNYV CSOBOGÓ

2012
A térplasztika koncepciója nemesen egyszerű: szabálytalanul elhelyezett két könyv, melyből az egyik csukott, a másik könyv pedig nyitott. A könyvek egymáshoz képest kissé elfordított pozícióban fekszenek a térburkolaton, a háromszögletű tér középpontjának közelében. A nyitott könyv lapjai folyamatosan „lapozódnak”. A nyitott könyv a tér felől érkezőknek tárja fel tartalmát. A csukott könyv felülete száraz marad, és így ülőbútorként maradéktalanul betölti másodlagos funkcióját. Az egész térplasztika vörös árnyalatú, erezett kőanyagból készül, és a térburkolaton nyugszik. A természetes kőből kialakított víznyelőrács az alkalmazott kő színe miatt a térburkolatba olvad.

INTERAKTÍV SZÖKŐKÚT

2010
A szökőkút egy interaktív építészeti jel, amellyel kapcsolatba léphetünk. Belépünk egy elhatárolt térbe, a sűrűn egymás mellett álló vízoszlopok közé, amelyek vízfalat emelnek körénk. Ebben a mikrokörnyezetben elszakadunk néhány percre a belvárostól.

ERZSÉBET SZÁLLÓ

2010
Az Erzsébet Nagy Szálloda Paks város egyetlen országszerte is ismert építészeti műemléke. A reformkori nagy építkezések Pakson is jelentkeztek. 1844-ben a korábbi Zöldfa vendéglőt frissen felújították és nevét Erzsébet Szállóra változtatták, hiszen a helyi mondás szerint egy alkalommal Erzsébet királyné is vendégeskedett a szállodában.

SZÁZHALOMBATTA RENDEZVÉNYKÖZPONT

2010
Százhalombattai Konferencia- és Rendezvényközpont

SZÁZHALOMBATTA FŐTÉR

2010
Százhalombatta Főtér