2018. július 16. hétfő, 08:00
Az ALAKart Kft. megkezdte a legkorszerűbb restaurátori és rekonstrukciós eljárások rendszerbe foglalása BIM rendszerben tárgyú K+F+I projektjét. A projekt keretében új eljárás kerül kidolgozásra külső és belső szakértők bevonásával. A kutatás 56,12 millió Ft visszatérítendő és 88,19 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 16,04 millió Ft saját forrás bevonásával valósul meg, a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” – GINOP-2.1.2-8-1-4-16. konstrukció keretében.

Megkezdte kutatási projektjének megvalósítását az ALAKart Kft. A projekt valamennyi eredménye a társaság működése során hasznosul.

 

A FEJLESZTÉS EREDMÉNYEKÉNT MEGTÖRTÉNIK

[1] BIM alapú restaurátori és rekonstrukciós eljárásrend kidolgozása: ami magában foglalja a felmérésre használt eljárás kiválasztását és a háromdimenziós modellezési eljárás meghatározását

[2] Tervezési, modellezési és kivitelezési folyamat leírása: a gépesítés és a kézi munka arányának optimalizálásának meghatározása

[3] Receptúrák meghatározása: a Kárpátmedencében használatos kerámia és kőzetanyagokhoz tradicionálisan használt javító és kiegészítő anyagok adaptálása a mai építőipari használathoz.

[4] A kutatási tevékenységbe belső munkavállalók mellett külső szakértők segítik a projekt sikeres megvalósítását.

[5] A kutatási tevékenység megvalósításához kapcsolódóan beszerzésre kerül 1 db speciális eszköz, amely a kutatási feladatok ellátást segíti.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, vissza nem térítendő és visszatérítendő kölcsönnel valósul meg.

Kapcsolódó fájl:
   ALAKAart sajtóközlemény

Twitter megosztás Google+ megosztás